Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εγγλέζικη τεχνική

Κείμενο-Φωτογραφίες:Μάνος Μελετίου. Μια τεχνική αλιείας με φελλό, που από το όνομα και μόνο μπορεί κανείς να αντιληφθεί και την προέλευσή της. Εμφανίσθηκε στο προσκήνιο κάπου στη δεκαετία του 1960 μέσα από την ανάγκη αντιμετώπισης δύσκολων ψαρευτικά συνθηκών, όπως δυνατός άνεμος  και για ψάρεμα απόστασεων  υπερπολλαπλάσιο από το συνήθως περιορισμένο σε ελάχιστα μέτρα πάντα για την εποχή. Αρχικό πεδίο εφαρμογής οι λίμνες και τα κανάλια της Μ.Βρετανίας, με σταδιακή υιοθέτηση αργότερα και σε θαλάσσιο περιβάλλον ως επι το πλείστον σε Μεσογειακές χώρες, όπως Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα κλπ., από τα μέσα  περίπου του  80' και μετά. 

Εγγλέζικη τεχνική στο φυσικό της χώρο, δλδ. μια λίμνη




Ως τεχνική απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και για ψάρεμα τόσο σε λιμενικές εγκαταστάσεις όσο και σε βραχώδεις τοποθεσίες με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κεντρικό σημείο αναφοράς ο χαρακτηριστικός φελλός μακρόστενου κυλινδρικού σχήματος, που επιτρέπει βολές ακριβείας σε απόσταση με παράλληλα αποτελεσματικό έλεγχο της πλεύσης του. 


Φελλοί εγγλέζικης τεχνικής

Από πλευράς κόστους, για να είμαστε και επίκαιροι, θα λέγαμε ότι είναι οικονομική και όσον αφορά στον εξοπλισμό, στα δολώματα και κυρίως στους τόπους εξάσκησης, αφού δεν απαιτούνται υποχρεωτικά μεγάλες οδηγητικά αποστάσεις κλπ. 

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου